Selbu Idrettslag (IL) er en idrettsklubb som ligger i Selbu kommune i Trøndelag fylke, Norge. Klubben ble stiftet 2. desember 1921 og har en lang og stolt historie innenfor idrett.

Selbu IL ble opprettet som en fleridrettsklubb og har gjennom årene drevet med ulike idrettsgrener. Klubben har spesielt hatt stor suksess innen skiidrett, særlig langrenn. Skigrenen i Selbu IL har fostret flere dyktige utøvere som har representert både klubben og Norge i nasjonale og internasjonale mesterskap.

I tillegg til skiidrett har Selbu IL også hatt aktive avdelinger innenfor fotball, friidrett og orientering. Klubben har arrangert flere idrettsarrangementer og konkurranser både lokalt og regionalt, og har vært en viktig bidragsyter til idrettsmiljøet i Selbu.

Selbu IL har gjennom årene hatt et sterkt engasjement for å fremme idrett blant barn og unge i lokalsamfunnet. Klubben har hatt et godt samarbeid med skoler og andre organisasjoner for å tilrettelegge for idrettsaktiviteter og utvikle talenter innenfor ulike idrettsgrener.

I tillegg til sin rolle som idrettsklubb, har Selbu IL også vært en viktig sosial og kulturell institusjon i Selbu. Klubben har arrangert arrangementer og fester som har samlet lokalsamfunnet og bidratt til fellesskapet.

Selbu IL har gjennomgått ulike utfordringer og endringer opp gjennom årene, men har alltid klart å opprettholde sin posisjon som en viktig aktør innen idrettslivet i Selbu. Klubben har vært et samlingspunkt for idrettsinteresserte og har bidratt til å utvikle talenter og skape idrettsglede i lokalsamfunnet.

I dag fortsetter Selbu IL å være en aktiv og engasjert idrettsklubb med et bredt tilbud innenfor ulike idrettsgrener. Klubben er stolt av sin historie og ser frem til å fortsette å bidra til idrettsutvikling og fellesskap i Selbu i fremtiden.